Getunede Audi R8’s zien we wel vaker, maar zelden zijn ze zo heftig als deze van de Duitse (hoe kan het ook anders…) tuner PPI.

PPI noemt z’n creatie ‘Razor’, ongetwijfeld een verwijzing naar de Gilette Mach3-achtige spoiler achterop de R8. De hoogte van de spoiler is variabel, zodat de bestuurder invloed kan uitoefenen op de hoeveelheid neerwaartse druk. Een diffusor zorgt voor nog meer downforce. PPI heeft het aerodynamicapakket getest in de windtunnel.
Ook zijn er extra pk’s. Door het monteren van een nieuw uitlaatsysteem weet PPI 460 pk uit de motor te peuteren, 40 meer dan in de productieversie. Het maximumkoppel stijgt van 430 naar 465 Nm. Dat heeft een gunstige invloed op de prestaties: de sprint van 0 tot 100 kilometer per uur kost nog maar 4,0 seconden en de topsnelheid stijgt naar 311 kilometer per uur.
PPI monteert 19 inch lichtmetalen wielen. Binnenin strooit de tuner met koolstofvezel. PPI kan het stuurwiel, instrumentencluster, de dorpels en de handrem van dit materiaal voorzien. Voor de bekleding van de stoelen en de rest van het interieur kunnen alcantara, suede en exclusief leder op de prijslijst worden aangevinkt.