Alfa Romeo keert terug naar achterwielaandrijving. Even gingen geruchten dat de Italianen daarvoor techniek willen lenen van Jaguar. Maar dat wordt ontkend.

Tata Motors uit India is de gedoodverfde nieuwe eigenaar van Jaguar. Zij weerleggen het nieuws dat Alfa Romeo techniek gaat gebruiken van Jaguar. “Er komt geen enkele technische samenwerking komt tussen de Fiat Groep en Jaguar en Land Rover.” Dat betekent onder meer dat het nieuws dat Alfa Romeo gebruik gaat maken van een Jagaur-platform voor de nieuwe 169, naar het land der fabelen kan worden verwezen. Er waren speculaties dat het platform van de nieuwe Jaguar XF in de belangstelling van de Italianen stond.

Alfa Romeo heeft al eerder aangekondigd te willen terugkeren naar achterwielaandrijving. De 169, die in 2009 of 2010 de opvolger van de 166 wordt, is een van de eerste nieuwe Alfa’s die weer in die categorie valt. Voor Alfa is het niet nodig om buiten de deur te gaan winkelen om techniek in te kopen. Bij Maserati ligt al het een en ander klaar dat gebruikt kan worden. De Alfa Romeo Junior, het nieuwe kleine model, krijgt overigens géén achterwielaandrijving.