Het fameuze designhuis Pininfarina belooft een revolutionair studiemodel mee te nemen: de Sintesi. De auto toont een hele nieuwe manier van design voor milieuvriendelijke technologieën.

Pininfarina heeft voor op de Autosalon van Genève een opvolger van de Birdcage beloofd. Dat wordt deze Sintesi. Pininfarina gaat de komende maand wekelijks informatie vrijgeven, voordat begin maart het doek van de echte auto wordt afgehaald. Deze week tonen de schetsen hoe de carrossier mogelijkheid ziet om de brandstofcellen over de hele carrosserie te verdelen, waardoor er meer vrijheid voor de ontwerpers is om het passagierscompartiment vorm te geven.
Volgens het ontwerperteam combineert hij de pure sportiviteit van de Birdcage met het gebruiksgemak van de Nido, een stadsautootje dat eerder ontsproot bij Pininfarina. Met de Sintesi belooft Pininfarina een agressief uiterlijk en een gespierde carrosserie.
“De Sintesi past perfect binnen de waarden van Pininfarina. Hij straalt liefde voor het vak en innovatie uit. Het ontwerp combineert functionaliteit, sportiviteit en elegantie,” licht Lowie Vermeersch zijn werk toe.