In Engeland kunnen ze niet wachten tot in 2010 de nieuwe kleine Rolls-Royce op de markt komt. De komende twee jaar hebben ze dus genoeg voer voor speculatie. En daar doen wij vrolijk aan mee. Het nieuwste nieuws: er komt een dieselmotor in.

Bij het Britse blad Autocar weten ze het zeker: er wordt nagedacht over een dieselmotor nieuwe kleine Rolls-Royce. “Een grote dieselmotor heeft alle karakteristieken die we bij Rolls-Royce waarderen: soepelheid en een grote hoeveelheid koppel,” dat verklaart een bron in Goodwood aan het blad. “Onze oud-geld-klanten hebben misschien nog een vooroordeel over diesels, maar bij de nieuwe kopers bestaan die hoe langer hoe minder.”
De RR4, zoals het nieuwe model intern heet, krijgt verder waarschijnlijk de 407 pk sterke 4,4-liter V8 uit de BMW X6. Ook de 441 pk sterke 6,0-liter V12 van de 760i staat op de verlanglijst van Rolls-Royce. De archetypische 6,75-liter V12 blijft voorbehouden aan de Phantom, om de hiërarchie in het Rolls-Royce-programma aan iedereen duidelijk te maken.
Op het moment wordt de baby-Rolls zij aan zij met de nieuwe 7-serie getest. Technisch leunt de nieuwe Rolls namelijk zwaar op de nieuwe 7. De carrosserie wordt opgetrokken uit staal en aluminium. Uiterlijk lijkt de RR4 sterk op de Phantom; zo worden de dikke C-stijl en de zelfmoorddeuren overgenomen. Verder wordt hij lager en korter en heeft de grille een wat gestroomlijndere vorm, zoals we ook al bij de Drophead Coupé hebben gezien. De kleine Rolls gaat de concurrentie aan met de Continental-reeks van Bentley. We verwachten prijzen vanaf zo’n 250.000 euro.