Nu de kleinere auto’s wereldwijd steeds populairder worden, kijkt Smart naar manieren om de verkopen een flinke impuls te geven. Een van de meest voor de hand liggende opties is de terugkeer van de vierpersoons ForFour.

Dat meldt Smart-COO Rainer Schmückle in een interview met het Duitse persbureau DPA. Een kleine vierpersoons auto helpt om de gemiddelde CO2-uitstoot van het Daimler-concern terug te dringen. Het is overigens nog niet honderd procent zeker dat de auto ook als Smart op de markt komt. Er is een kleine kans dat Daimler er voor kiest om de auto als Mercedes-Benz op de markt te brengen, aldus Schmückle.
Als de ForFour daadwerkelijk z’n comeback maakt, dan zal dat op niet al te lange termijn zijn. De markt is nu klaar voor kleine vierzitters, volgens de COO. Volkswagen komt in 2009 bijvoorbeeld met de Up en Mitsubishi heeft op dit moment al de i.
Smart introduceerde de ForFour in 2004, maar in 2006 ging de auto alweer uit productie vanwege tegenvallende verkopen. De ForFour rolde samen met z’n zustermodel Mitsubishi Colt van de band in Born.