Saab neemt een kleine concept-car mee naar Genève. De productieversie van de auto gaat het in het C-segment opnemen tegen auto’s als de Volvo C30 en Audi A3.

Dat meldt het Zweedse Auto, Motor & Sport en inmiddels heeft de Nederlandse importeur aan ons bevestigd dat er in Genève een kleine concept-car komt te staan. Saab Nederland benadrukt dat de concept-car zeker niet 9-1 Concept komt te heten. Volgens Auto, Motor & Sport krijgt de concept-car een 1,4-liter turbomotor met ongeveer 200 pk, gecombineerd met een elektromotor.
De productieversie van de auto komt op het onderstel van de nieuwe generatie Opel Astra te staan. Brian Nesbitt, de man die ook de spannende Aero X Concept tekende, is verantwoordelijk voor het design van de auto. Zowel de Astra’s als de kleine Saabs rollen vanaf 2010 van de band in de Zweedse Saab-fabriek in Trollhättan.
Het zijn drukke tijden voor Saab: volgens Auto, Motor & Sport presenteert het merk in Parijs ook nog een concept-car voor de nieuwe generatie 9-5. De Autosalon van Parijs wordt dit jaar van 2 tot en met 19 oktober georganiseerd.