Alweer een elektrische auto. Dit keer zijn het een Amerikaans en Chinees bedrijf die samen deze ZAP Alias willen maken. De auto is ontwikkeld in samenwerking met Lotus Engineering.

Het Amerikaanse ZAP en de China Youngman Automotive Group maken samen deze elektrische auto. De bedrijven vormen de bedrijven de Joint Venture Company. De ZAP Alias heeft twee zitplaatsen, kost 30.000 dollar, haalt 250 km/u en haalt 160 km op een volle batterij. De sprint van 0 naar 100 km/u verkoopt in minder dan zes seconden. Daarmee is het een van de weinige elektrische auto’s die ook goed meekomt op de snelweg. Het slechte nieuws: de productie staat pas gepland voor het tweede kwartaal van het volgende jaar. Als alle plannen goed verlopen, natuurlijk. ZAP is geen onbekende in het wereldje van de elektrieke auto’s: in Amerika rijdt al de Xebra en de Zapino rond. Maar die zien er eerder uit als een brommobiel dan als een echte auto.
De 733 kilo zware ZAP is al te zien geweest op een Amerikaanse dealerconferentie.  ‘Iedereen die ‘m daar zag, wilde er eentje hebben,” verklaart ZAP directeur Steve Schneider. Die ziet het wel zitten dus. De auto is ontwikkeld in samenwerking met Lotus. Die zijn onderhand specialist in elektrische auto’s want ook de Tesla Roadster kan als een half product van Lotus worden beschouwd. ZAP werkt ook nog aan een elektrische SUV. Die leent de vormen van de Lots APX concept car.
De ZAP moet worden gebouwd in China bij in een productiefaciliteit van Youngman. In eerste instantie wordt de auto in Amerika op de markt gebracht en verkocht bij de vijftig ZAP-dealers.