Wie z’n order voor bijvoorbeeld een Volkswagen Golf R32 DSG onder de pet houdt in verband met de komst van de nieuwe DSG-transmissie, kan rustig z’n handtekening onder een koopcontract zetten. De nieuwe zeventrapsvariant kan voorlopig namelijk maar ongeveer 170 pk aan.

Dit hebben Volkswagen-ingenieurs ons tijdens de introductie van de nieuwe DSG-transmissie verteld. Volkswagen gebruikt namelijk een droge koppeling voor de zeventraps automaat. Dit zorgt –in combinatie met de andere versnellingsbakverhoudingen- voor een lager verbruik, maar tegelijkertijd kan de transmissie minder aandrijfkrachten aan dan de zestraps DSG met natte koppeling.
Momenteel is de nieuwe bak er alleen nog voor de Golf en Jetta met de 105 pk TDI-motor. De ingenieurs van de Volkswagen Groep gaan de komende periode druk in de weer om de DSG-transmissie geschikt te maken voor alle andere modellen met een vermogen tot maximaal ongeveer 170 pk. Het geschikt maken voor de sterkere auto’s van het concern krijgt pas prioriteit als al dat ontwikkelingswerk is voltooid, vertelden de ingenieurs ons.