Als je je bestaansrecht ontleent aan het verfraaien van Opels, ben je het aan je stand verplicht om ook de Agila zo’n behandeling te geven. En dus ging Irmscher aan het werk.

Het zal je opdracht maar zijn: ‘maak een spoilerpakket voor de Opel Agila’. Hoeveel kopers van zo’n stadsauto zouden daarop zitten wachten? Is de Agila niet juist bedoeld om in de bebouwde kom over verkeersdrempels te sjezen en trambaantjes te nemen? Dat wordt met de Irmscher Agila moeilijk. De extra onderspoiler geeft ‘m een stuk minder bodemvrijheid. De berschermplaat look-a-like, zoals het zilverkleurige deel in de spoiler is bedoeld, moeten de Agila de aanblik van een SUV geven. De grille is overigens leverbaar in dit zilvergrijs en in het zwart.
De spoiler achterop het dak moet de auto volgens Irmscher een langgerekter uiterlijk geven. Ook onder de achterspoiler is er een skirt met een nep-beschermplaat. De eindpijp van de uitlaat is gevat in chroom. Een extra demper zorgt voor een donker geluid. Irmscher heeft voor Opels kleinste een assortiment 16 inch wielen klaarliggen.
In het interieur bestaan de verfraaiingen uit lederen bekleding voor de versnellingspookhoes en de handremhandel. Het hart van het stuurwiel kan desgewenst een verchroomd accent krijgen en Irmscher heeft voor de Agila vloermatten gemaakt met hun naam er in gestikt.