Bij een Audi cabriolet hoort een stoffen kap. Daarom gaat de open versie van de A3 niet mee met de coupécabriolethype. We reden de zonnig versie tegelijkertijd met de RS6 Avant.

Bestel je de Audi A3 Cabriolet met een volledig automatische kap dan hoef je niet eerst stil te staan om van de zonnestralen te kunnen genieten. Dat gaat rijdend tot een snelheid van 30 km/h, en het openen duurt maar 9 seconden. Bij de standaardversie moet je zelf de kap ontgrendelen of vastzetten met knoppen boven de voorruit, en dat kan uiteraard niet rijdend. Daarna opent of sluit het dak wel elektrisch.

Tijdens de kennismaking in Zuid-Frankrijk valt op dat de A3 Cabrio ontzettend stevig aanvoelt en zeer stijf is. Met de kap dicht ziet de auto er ook goed uit, en het voordeel van zo´n makkelijk opvouwbaar dak is dat het weinig ruimte in beslag neemt in opgevouwen toestand. Daardoor heeft de A3 Cabrio niet zo´n enorme bilpartij als veel coupécabriolets. Handig is ook het enorme bagageluik dat ontstaat wanneer je de achterbankleuningen naar voren klapt. Daardoor ontstaat in totaal een laadruimte van 674 liter.
Wij reden de 1.8 TFSI met 160 pk die uiteraard voldoende krachtig is. Er bestaat ook nog een 2.0 T FSI met 200 pk, dieselen kan met de 105 pk sterke 1.9 TDI of de nieuwe 140 pk sterke 2.0 TDI.
 
De volledige rij-impressie staat in AutoWeek 5 die vanaf woensdag 30 januari in de winkels ligt.