De komende jaren komt Mercedes-Benz met een flinke hoeveelheid milieuvriendelijke modellen. Het merk wedt op meerdere paarden: op de planning staan zowel hybrides als auto’s met brandstofcel.

In een presentatie voor de marketingafdeling heeft Mercedes-Benz deze groene strategie uit de doeken gedaan. Het merk stelt in de presentatie dat de speerpunten van de huidige S 500 vermogen, koppel, grootte en gewicht zijn. In de toekomst moet z’n spirituele opvolger, de S 300 Bluetec Hybrid, juist uitblinken in zuinigheid, een goed imago, comfort en geavanceerde technologie.

Eind dit jaar komen in de Verenigde Staten de R, ML en GL met Bluetec-diesel op de markt. Bovendien gaat ook het Europese motorengamma op de schop: Mercedes-Benz presenteert binnenkort een nieuwe generatie viercilinder benzine- en dieselmotoren.

Voor 2009 staan twee hybrides op de rol: de ML 450 Hybrid en de S 400 Hybrid. Een jaar later verschijnen de B-klasse F-Cell (een B-klasse met brandstofcel) en gaat het Bluetec-programma een nieuwe fase in. De Bluetec dieselmotoren krijgen in 2010 namelijk gezelschap van de Bluetec Hybrids.

Voor de jaren daarna staat de F 700 op het programma, een productieversie van het studiemodel dat in september in Frankfurt te bewonderen was. De precieze introductiedatum voor dat model geeft Mercedes-Benz nog niet prijs.