We hebben niet vaak iets nieuws te melden over het relatief kleine sportwagenmerk Invicta uit Engeland. Maar het merk timmert behoorlijk aan de weg en op de European Motor Show in Brussel (van 17 tot 27 januari 2008) tonen de Britten zelfs een heuse primeur! Op die beurs is de vierzitsversie van de Invicta S1 namelijk voor het eerst in het openbaar te zien.

Aan de buitenkant is de nieuwe vierzitter identiek aan de S1 met twee zitplaatsen. Het grootste verschil vinden we natuurlijk in het interieur. Om meer ruimte in het binnenste te creëren, verkleinde Invicta de brandstoftank van de S1 van 100 naar 70 liter. Doordat de voorstoelen ver genoeg naar voren kunnen is er zo voldoende beenruimte geschapen voor de passagiers op de achterbank. De nieuwe versie is natuurlijk geen grote vierpersoons auto, maar volgens de importeur is het is wel degelijk een ruime 2+2, mét plaats voor twee golftassen.
 
De vierzits Invicta S1 is met zijn koolstofvezel carrosserie praktisch even zwaar als zijn kleinere broertje; hij weegt 1.380 kilo. De prestaties zijn daardoor net zo aansprekend als die van de 2-zitter. De snelste S1 sprint in 5,2 seconden naar de honderd en heeft een topsnelheid van 270 kilometer per uur. De Invicta is overigens verkrijgbaar met drie motoren, variërend van 320, 420 en 600 pk. Alledrie zijn ze per direct leverbaar.