Op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit trekt Mazda het doek af van de grondig vernieuwde RX-8. Dat is echter nog de Amerikaanse versie, maar volgens de Nederlandse importeur komt de facelift van het bijzondere model uberhaupt niet naar ons land. De huidige RX-8 blijft wel gewoon leverbaar.

Mazda geeft de Amerikaanse RX-8 een grondige update. Zo krijgen de bumpers een opfrisbeurt in de stijl van de SUV CX-7 en zijn ook de koplampen en achterlichten voorzien van een nieuwe indeling. Op de foto’s zien we bovendien een iets anders vormgegeven interieur en ook de lichtmetalen wielen vervangen door exemplaren met een wat wilder design. Voor de rest blijft alles bij het oude: de RX-8 is nog steeds een vierdeurs coupé met opvallende zelfmoorddeuren en uiteraard de unieke wankelmotor met roterende schijven in plaats van cilinders.
 
Nu blijkt dus dat die wijzigingen niet gelden voor de RX-8 die wij in ons land op de weg zien rijden. Volgens een zegsman van de Nederlandse importeur blijft ‘onze’ RX-8 gewoon zoals we hem nu kennen. “De wijzigingen zijn specifiek voor de Amerikaanse markt, en het is nog helemaal niet bekend of het Europese model dezelfde aanpassingen krijgt. Wij gaan hem in Nederland in ieder geval niet voeren”, aldus de woordvoerder. Wie in de markt is voor een RX-8 hoeft echter niets te vrezen, want het aparte apparaat zoals we hem nu al kennen blijft gewoon leverbaar in ons land.