In navolging van Tata komt ook Toyota binnenkort met een extreem goedkope auto op de markt. Volgens de man die de scepter zwaait over de Europese afdeling van Toyota, Tadashi Arashima, zal die auto gebouwd gaan worden in de nieuwe fabriek van het merk in het Russische Sint-Petersburg.

Het nieuwe model, dat kaal zo’n vijfduizend euro moet gaan kosten, zal in Rusland naast de huidige Camry geproduceerd gaan worden. Niet zo gek natuurlijk, zeker als je bedenkt dat de Russische automarkt enorm in opkomst is. Volgens Toyota-topman Tadashi Arashima in een interview met de krant Finanacial Times staan er nog meer modellen op de nominatie voor de fabriek, maar de nieuwe prijsknaller is sowieso een goede kanshebber.
Toyota heeft meerdere plannetjes om haar aandeel op de markt voor goedkope auto’s te vergroten. Zoals we weten is de IQ, het piepkleine vierzits model dat nog onder de Aygo in het gamma komt, momenteel volop in ontwikkeling. Of dat ook het model is dat in Sint-Petersburg gebouwd zal worden, is nog niet zeker. Er schijnt namelijk ook nog een ander model op stapel te staan, een extreem goedkope budgetkar waarmee Toyota de Dacia Logan het vuur aan de schenen wil leggen.