Naast de NAIAS in Detroit en de New Delhi Auto Expo is er dit weekend nog een autoshow: de Autosport International racing car show in Birmingham. Volkswagen is de Engelsen niet vergeten en presenteert in de tweede stad van Groot-Brittannië de Jetta TSI Racer.

De Jetta TSI Racer heeft een opgevoerde 1,4-liter TSI-motor aan boord. De ingenieurs van Volkswagen Racing UK hebben met hulp van Superchips, Milltek Sport en Turbo Dynamics 60 pk extra weten los te peuteren uit de TSI-motor. Zodoende komt het vermogen van de viercilinder met turbo en supercharger uit op 230 pk. De race-Jetta laat z’n kracht los op de voorwielen.
Een woordvoerder van Volkswagen verwacht veel van de Jetta TSI Racer: “In de goede handen en na een flink aantal testkilometers kan deze auto vooraan rijden in de verschillende racekampioenschappen.”
In Engeland gaat een select groepje auto- en autosportjournalisten racen met de Jetta TSI. In de Verenigde Staten gaat in mei juist een Jetta TDI Cup van start, in navolging van het gelijknamige kampioenschap in Engeland. De Jetta TSI Racer is dit weekend in Birmingham te zien.