De productie van grote zonnedaken is in de VS 200 procent gegroeid sinds 2003. Ook is in de VS het aantal autoritten die langer duren dan een uur, tussen 1990 en 2000 met meer dan vijftig procent gestegen. Automobilisten vragen daarom om meer daglicht. Dat heeft Ford op een idee gebracht.

Ford komt met een compromis tussen de coupé en de converible-variant van de Mustang. Op de autobeurs in Detroit de Glass Roof-versie te bewonderen. Het glazen dak kost 1.995 dollar. Da’s precies de helft van het verschil tussen een coupé en een cabriolet.
Doordat in Amerika de autoritten steeds langer duren, vragen consumenten om meer daglicht in hun auto’s. Daar worden ze met deze Mustang mee op hun wenken bediend. Het dak is van donkergetint glas dat infraroodstraling buiten de deur houdt en gunstig is voor de temperatuur in de auto. Om het zonlicht buiten te houden, is een rolgordijntje geplaatst. In het glas is een laagje vinyl aangebracht dat geluid en trillingen reduceert.
De Mustang viert dit jaar zijn 45ste verjaardag. Dat het model nog lang niet wordt afgeschreven bewijst de komst dit jaar van de 315 pk sterke Bullitt-versie en de Shelby GT500KR die een 540 pk sterke 5,4-liter supercharged V8 aan boord heeft. Van die laatste worden duizend exemplaren gebouwd.