Dit is ‘m dan: de langverwachte TT-S waarmee Audi auto’s als de SLK 350 en de Nissan 350Z nog meer het leven zuur wil maken. Deze (voorlopige) topper van het TT-gamma beleeft z’n primeur op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit.

De TT-S krijgt de bekende 2,0-liter TFSI motor onder de kap. In de basis-TT levert de motor 200 pk, maar door de nodige aanpassingen pompt het blok er in de TT-S 272 pk uit. Inderdaad, dat is ‘toevallig’ precies evenveel als de V6 uit de Mercedes SLK 350 produceert.
Hiermee heeft de TT-S meteen de allersterkste versie van de 2,0-liter turbomotor onder de kap. Tot nu toe was de Audi S3 met z’n 265 pk de sterkste auto van de Volkswagen Groep met deze motor onder de kap. Zoals het een snelle Audi betaamt, verdeelt de TT-S de kracht over alle vier de wielen.
Met name de voorkant is anders dan die van de huidige TT’s. Zo wijken de grille en de uitsparingen voor de mistlampen af van die van z’n goedkopere broertjes. Uiteraard ontbreken de zilverkleurige buitenspiegels en de TT-S-logo’s niet op de auto. Ook als je rijdt, zie je dat je ‘premium’ onderweg bent, dankzij een andere klokkenwinkel en een afwijkend stuurwiel, vergezeld van de onvermijdelijke TT-S-logo’s.