Het volgende slachtoffer van voortijdige Detroit-lekkage is de Hummer HX Concept. Dit is een studiemodel voor een kleine Hummer die de concurrentie aan moet gaan met auto’s als de Jeep Wrangler.

Ook Hummer gooit het over een (relatief) groene boeg. De HX Concept heeft namelijk een 3,6-liter SIDI V6 Flexfuel-motor onder de kap. Deze E85-motor is gekoppeld aan een zestrapsautomaat en levert 304 pk. Het maximumkoppel bedraagt 370 Nm. Hummer monteert in al z’n bescheidenheid 35 inch lichtmetaal, waarachter Brembo remmen aantonen dat de concept-car ook binnen een redelijke afstand tot stilstand komt.
De HX Concept onderscheidt zich van conventionele SUV’s door het gebruik van afneembare carrosserieplaten. Zodoende kan de bestuurder de auto omtoveren in een open SUV, de wielkasten verwijderen voor het ruigere terreinwerk en zelfs de deuren kunnen van de auto kunnen eventueel thuisblijven.
De concept-car heeft standaard led-lampen en een achteruitrijdcamera. De bestuurder kan de beelden van deze camera in de achteruitkijkspiegel maar -indien gewenst- ook op het instrumentenpaneel zien. Een radio ontbreekt: Hummer ziet mp3-sticks en iPods als de toekomst voor de geluidssystemen in z’n SUV’s.