Er ligt een pakje onder de kerstboom en al dagen ben je aan het voelen, schudden en ruiken, zodat je als kerst is aangebroken, al lang weet wat er in zit. Het zelfde gevoel overvalt ons bij het zien van de eerste foto’s van de Skoda Superb.

Skoda heeft een slimme marketingcampagne bedacht voor de nieuwe grote Superb. Eerst waren er door Skoda zelf verspreide foto’s van een prototype en daarna volgde een teaser van een Superb die arty in de schaduw is gefotografeerd. Nu geeft Skoda de eerste officiële foto’s vrij - en de verrassing is er nu wel een beetje vanaf. We hadden het niet helemaal goed geraden: de grote Skoda heeft weldegelijk een kofferbak, terwijl wij op een hatchback-vorm hadden gerekend. Toch knap onder de pet gehouden van de Tsjechen.
De wereldpremière van de nieuwe Superb heeft plaats op de Autosalon van Genève, komende maart. De nieuwe Superb is 4,84 meter lang, 1,78 meter breed en 1,46 meter hoog. Dat is vier centimeter langer, twee centimeter breder en een centimeter lager dan het vorige model. De groei valt dus wel mee. De wielbasis is 2,76 meter; da’s zelfs vier centimeter korter dan bij de oude. Skoda meldt verder al dat er drie benzine- en drie dieselmotoren worden geleverd die in vermogen die variëren van 105 tot 260 pk.