Mercedes heeft de CLC op stapel staan. Dat is de sportcoupé die hoort bij de vernieuwde C-klasse. Een heel nieuw model is het niet. Meer een uit de hand gelopen facelift.

De huidige Mercedes C-klasse Sportcoupé (we doen er even een fotootje bij om het geheugen op te frissen) is bijna aan het einde van zijn carrière. Bij een nieuwe C-klasse hoort immers een nieuwe Sportcoupé. Vandaar dat het model grondig is herzien. 1.100 onderdelen zijn vernieuwd of doorontwikkeld vanuit het vorige model Een fonkelnieuwe auto is het dus niet. Om aan te geven dat het toch wel menens is, is de naam van de auto omgedoopt naar CLC.
Opmerkelijk is dat Mercedes ‘m voor het eerst aan het publiek laat zien op de modeweek in Berlijn die wordt gehouden van 27 tot 31 januari. Dit om te benadrukken dat de CLC vooral een lifestyle auto is. Voorlopig moeten we het doen met deze teaser, waarbij foto-model en Mercedes-Benz-ambassadrice Eva Padberg over de motorkap is gedrapeerd – we hebben dit soort treiterplaatjes saaier gezien.  
Mercedes meldt dat er een nieuwe besturing is die er voor zorgt dat de nieuwe Benz strakker de hoek om gaat. Verder is er een uitgebreid multimedia-systeem aan boord met onder meer een navigatiesysteem voor heel Europa. De auto op de foto is voorzien van een sportpakket en 18 inch wielen, die evenmin standaard zijn. De CLC arriveert rond de zomer in de showrooms.