Subaru zet de geheel nieuwe Impreza WRX STI in de de showroom. Snel afrekenen is aanbevolen want als op 1 februari de nieuwe belastingregels ingaan, wordt hij al meteen wat duurder.

De 300 pk sterke Subaru Impreza WRX STI staat in de Nederlandse prijslijsten voor 54.304 euro. De Executive-versie kost 60.412. Per 1 februari worden die bedragen 55.695 en 61.695 euro.
De WRX STI heeft standaard het Vehicle Dynamics Control-systeem aan boord en het SI-Drive waarmee de bestuurder zelf het vermogen van de auto kan bepalen. Ook hebben ze standaard climate control en cruise control, verwarmbare voorstoelen en - jawel - een ruitenwisserontdooisysteem. Bestel je een Executive-versie dan komt daar dvd-navigatie, andere lichtmetalen wielen van BBS, Recaro sportstoelen, een sleutelloze toegang en start- en stopknop voor de motor.
Nog even likkebaarden bij de technische gegevens: de Impreza WRX STI heeft een 2,5-liter turbo-boxermotor met een vermogen van 300 pk en een maximale trekkracht van 407 Nm. Hij kan in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid van 250 km/u. Per heden is –ie in Nederland te koop.