Wie denkt aan auto’s en Arabieren krijgt visioenen van ondergrondse garages vol met Ferrari’s, Rollsen en minimaal één Bugatti Veyron. Totdat je hoort dat deze Tiger Kub in Dubai wordt gebouwd. Een nieuwe budgetauto uit onverwachte hoek.

Autoindustrie in Arabische regio bestaat nauwelijks. Daar komt dit jaar wellicht verandering in, als de in Dubai gevestigde firma Praktiko GT met de Tiger Kub (welpje) op de markt komt. Na de BYD F1 en de nieuwe bugdetauto van het Indiase Tata is het weer een model dat het goedkoopste segment te lijf gaat.
Het product uit Dubai is bedoeld voor opkomende markten als India en Afrika. “Daar is de vraag naar kleine, snelle, zuinige en betaalbare auto’s enorm”, aldus Massoud Khodjasteh, de directeur van Praktiko GT. Op de autoshow in Dubai, die aanstaande december weer wordt gehouden, staat het prototype van de Tiger Kub.
Voor de Tiger Kub claimt de fabrikant een verbruik van 2,5 liter op 100 km en een topsnelheid van zo’n 160 km/u. Bij het bedenken van het het concept en het ontwerp hebben de mensen van Praktiko GT goed naar Smart gekeken. Met hun plannen hopen ze in de Verenigde Arabische Emiraten, waarvan Dubai deel uit maakt, honderden banen te scheppen en een voor dat land compleet nieuwe industrie te beginnen.