Het Nederlandse Donkervoort wil gaan deelnemen aan het GT4-kampioenschap met D8 GT. Eén van de auto’s die deze polderjongen tegenkomt op het circuit, is de geheel nieuwe Ginetta G50.

Het kleine Britse Ginetta bouwt deze G50 speciaal voor het circuit. Hij is geschikt voor verschillende racekampioenschappen en met een upgrade-kit mag de 800 kilo zware auto ook meedoen in het GT4 Light-kampioenschap. Daar komt hij – als de planning in Lelystad het toelaat – ook de Donkervoort D8 GT tegen op het circuit. Ook KTM heeft al aangegeven dat de X-Bow van start gaan in deze klasse. Dan heeft ook nog Lotus heeft een naam hoog te houden in deze raceklasse.
De Ginetta G50 is voorzien van een 3,5-liter V6 motor van Ford. Die levert zo’n 300 pk. De nieuwe G50 is 4,11 meter lang, 1,89 meter breed en 1,13 meter hoog. Zo gezegd weegt hij 800 kg. Een explosief pakketje dus. Ginetta bouwt in eerste instantie twaalf auto’s voor het GT4-kampioenschap. Zes daarvan gaan naar Engelse eigenaren, de andere zes krijgen een baasje in het buitenland.