De Citroën C8 had zijn nieuwe snuit al getoond. Dan kan de Peugeot 807 niet lang op zich laten wachten.

Fiat en PSA vernieuwen hun grote MPV’s nog een keer. Ook de Peugeot 807 is gewijzigd. De Lancia Phedra en Citroën C8 hebben we al gezien en de Fiat Ulysse volgt ongetwijfeld binnenkort. Overigens wordt die laatste door Fiat in Nederland niet eens meer gevoerd. Net als de ruimtewonders Multipla en Idea.
Bij Citroën vragen we ons af van de C8 nog in het door MPV’s vergeven programma moet; bij Peugeot is hij bittere noodzaak. Daar lijken ze geen haast te maken met het meedoen met de midi-MPV-trend. Op basis van de 308 staat wel een MPV op stapel onder de naam 3008, maar daarvoor moeten we nog een dik jaar geduld hebben.
De Peugeot is vernieuwd volgens het zelfde recept als de Lancia en de Citroën. De voor- en achterkant zijn summier gewijzigd en op de stootlijsten en deurgrepen zitten verchroomde accenten. Bovendien zin twee nieuwe kleuren leverbaar: Bleu de Rhodes en Gris Moondust. Ook de 807 krijgt de beschikking over de 2,2-liter HDI met twee turbo’s en 173 pk.
Peugeot past meteen de standaarduitrusting van de chique SV Pullman aan. Die krijgt onder meer standaard het RT4-multimedia-systeem mee. Op alle 807’s is bij het nieuwe model een parkeerhulp aan de voor- en achterzijde leverbaar. Ook en dvd-systeem en een Bluetooth carkit komen er bij op de optielijst.
Om de komst van de verbeterde 807 er luister bij te zetten, is er de 807 Navteq. Die heeft onder meer het RT4-systeem aan boord, lichtmetalen wielen, een bandenspanningscontrolesysteem, dakrails en de nieuwe parkeerhulp. Hij is te koop met de 2,0-liter benzinemotor en de 2,2-liter diesel. Volgens Peugeot valt er bij deze versie een voordeeltje te halen van 1.850 euro.