Downsizen is helemaal in. Nu veel merken een compacte viercilinder turbomotor in het assortiment hebben, neemt Fiat de volgende stap: compacte tweecilinder turbomotoren, waarover nu meer officiële informatie bekend is.

Zoals het er nu naar uitziet, komt de motor in twee smaken: eentje met een inhoud van 0,7 liter en een exemplaar met een cilinderinhoud van 0,9 liter. De kleinste van de twee krijgt een vermogen van 80 pk. Het koppel van de 0,7-liter tweecilinder komt op 125 Nm te liggen.
De 0,9-liter Multiair turbomotor wordt de krachtpatser van de twee. In de minst potente variant is deze motorisering goed voor 90 pk. Voor deze versie belooft Fiat een CO2-uitstoot van minder dan 100 gram per kilometer. Wie meer wil, kan kiezen voor een waarschijnlijk 110 pk sterke variant met een koppel van minimaal 160 Nm.
De nieuwe tweecilinders zijn in de eerste instantie bestemd voor Fiats auto’s in het A-segment, de Panda en de 500. Deze krijgen vanaf 2009 de beschikking over de tweecilinders. Op termijn vinden de compacte turbomotoren waarschijnlijk ook hun weg naar de Grande Punto.