Momenteel is Chevrolet de pre-productieversie van de Camaro flink aan de tand aan het voelen, onder andere tijdens intensieve wintertests. De directie van GM is zo enthousiast over deze imagobooster eerste klas, dat er al een foto van een ongecamoufleerde testauto op de officiële weblog van het concern is gezet.

De Camaro moet niet alleen een eyecatcher in de Chevrolet-showroom worden, ook moet de sportauto de populaire Ford Mustang weerwoord kunnen bieden. Tegen de tijd dat Chevrolet met de Camaro op de proppen komt, is er ook nog de Dodge Challenger, die een dikke 6,1-liter Hemi V8 in het vooronder heeft.
De productie van de auto start aan het einde van dit jaar. De eerste exemplaren van de gesloten versie bereiken begin 2009 de Amerikaanse showrooms. Niet veel later volgt ook de Convertible. De Europese markt moet tot 2010 wachten.
Om de nieuwe Camaro een duw in de goede richting te geven, stopt het merk net als in het showmodel een dikke V8 in het vooronder, afgeleid van die van de Corvette. Als de auto in 2010 naar de Nederlandse showrooms komt, wordt er waarschijnlijk ook nog een V6 in het leveringsprogramma opgenomen.