Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de eerste tuner meldt zich alweer met een opvoerset voor de Volkswagen Golf GTI en Seat Leon Cupra. Ditmaal is het OCT Tuning dat ons verblijdt met een portie extra paardenkrachten.

OCT houdt niet van half werk: met het nieuwste tuningspakket stijgt het vermogen van de Golf GTI naar 270 pk. Bij de Seat is het helemaal feest: de Duitse ingenieurs laten het vermogen van de Cupra met maar liefst 115 pk naar 315 pk stijgen. Om deze vermogensstijging mogelijk te maken, monteert OCT een zelfontwikkelde intercooler en een sportuitlaat.
De brute Seat bereikt vanuit stilstand in 5,2 seconden de 100 kilometer per uur, een volle seconde sneller dan het productiemodel. De topsnelheid van de Leon Cupra stijgt naar 265 kilometer per uur. Volgens OCT komt de Golf GTI dicht bij deze waarden in de buurt.
Om al het geweld te beteugelen, monteert de tuner een instelbaar veersysteem en verbeterde remmen. De persinformatie rept met geen woord over een sperdifferentieel, wat ons met zoveel vermogen op de voorwielen toch geen overbodige luxe lijkt.
Het oog wil natuurlijk ook wat, dus OCT biedt 19 inch lichtmetaal aan. Dit kan in een two-tone kleurstelling (zoals de Golf op de foto’s heeft), mat design of ‘Super Polished’. Ook onder de motorkap maken de Duitsers er iets moois van, met koolstofvezel sierstukken voor de motor, accu en het luchtfilter.