Eind 2008 is het dan zover: dan komt de Europese versie van de Hyundai Veracruz op de markt. Als de schepen met Hyundai’s grootste SUV eind dit jaar afmeren in de Europese havens, staat er echter iX55 op het typeplaatje van een auto die op bepaalde punten afwijkt van de Amerikaanse Veracruz.

Dit meldt de Nederlandse importeur in de jaarplanning voor 2008. De Hyundai iX55 heeft ten opzichte van de Veracruz een gewijzigde voorkant, een aangepast onderstel en een compleet nieuwe dieselkrachtbron. De auto komt in december in ons land op de markt.
Voordat het zover is, verschijnen in februari de i30 CrossWagon en de i10, de opvolger van de Atos. In april/mei volgt bovendien een facelift van de Matrix. Hierover is nog niet veel bekend, behalve dan dat de auto trekjes van de i30 zal krijgen.
Ook in het tweede kwartaal maakt de opgefriste Sonata zijn opwachting in de Nederlandse showrooms. De wijzigingen aan het exterieur zijn miniem, maar Hyundai heeft het interieur meer onder handen genomen. Op de Autosalon van Parijs staan tot slot twee nieuwe auto’s: naast de eerdergenoemde iX55 ook de i20, de opvolger van de Getz. Deze auto staat in oktober in de showrooms.