In navolging van Mercedes-Benz, Audi en Volkswagen gaat ook BMW diesels aanbieden in de Verenigde Staten en Canada. Het gaat om de 3.0 twinturbodiesel die met behulp van ureuminspuiting extra schoon is. Deze wordt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in de 335d en de X5 3.0 sd aangeboden.

BMW brengt de zelfontbranders onder de naam AdvancedDiesel met BluePerformance, waarbij dat laatste niet alleen slaat op de techniek waarbij de vloeistof AdBlue (mengsel van gedemineraliseerd water en 32,5 procent ureum) ervoor zorgt dat de diesel geen stikstof uitstoot, het benadrukt ook de fantastische prestaties van dit type motor. Dat de Amerikanen gecharmeerd zullen zijn van de BMW´s met diesel staat buiten kijf, voor de 335d met BluePerformance geven de Duitsers 265 pk op en het koppel van de dubbel geblazen zescilinder bedraagt 580 Nm.
 
Strengste milieu-eisen
Dankzij een katalysator die AdBlue inspuit, een zogenaamde oxidatiekatalysator, voldoen de 3-serie en de X5 met de krachtige diesel aan de strengste emissienormen (BIN 5), en dat betekent dat ze in alle 50 staten van de VS geleverd mogen worden. De inspuiting van AdBlue leidt ertoe dat de diesel geen stikstofoxide meer uitstoot. Er ontstaat immers ammoniak in het uitlaatsysteem en die zet de NOx om in niet schadelijke stikstof en waterstof.