Citroën heeft de eerste foto´s vrijgegeven van de geheel nieuwe Berlingo die in de tweede helft van dit jaar leverbaar wordt.

De nieuwe Berlingo is een auto volgens hetzelfde concept als de huidige versie. Een auto waarbij gebruiksgemak voorop staat. Citroën noemt zich de bedenker van dit soort auto´s, en terecht, want in 1996 was het merk Renault te snel af, dat kwam in 1997 met de Kangoo. Overigens blijft de huidige Berliingo in sommige landen naast het nieuwe model leverbaar als goedkoper alternatief. Die wordt daartoe omgedoopt tot Berlingo First. Citroën heeft alleen deze twee foto´s gepresenteerd, waarop de personenversie en de bedrijfswagenuitvoering te zien zijn. Technische gegevens zijn nog niet bekend, wel maakt het merk melding van een uitvoering met de 110 pk sterke 1.6 HDi 16V met roetfilter. De nieuwe Berlingo krijgt hill start assist, waarbij wegrijden op een helling kinderlijk eenvoudig is, een stuur dat in hoogte en diepte verstelbaar is en ESP. De tweede zitrij heeft drie stoelen die je elk kunt verwijderen.
 
Inhoud grijze versie
En om ondernemers al vast warm te maken geven de Fransen ook al de laadcapaciteiten van de Berlingo als bedrijfswagen: er kan 3,3 kubieke meter in de 1,8 meter lange ruimte achter de voorstoelen, met een gewicht tot 850 kilo. Twee europallets gaan er volgens Citroën in.