Aston Martin heeft een eigen ontwerpcentrum en het eerste model dat daar is gepresenteerd, is de V12 Vantage RS. Dat is een studiemodel van Astons kleinste met een V12-motor.

De Aston Martin V8 Vantage is het kleinste model uit het programma. Hij levert een vermogen van 385 pk. Dat meer ook mogelijk is wordt bewezen door de V12 Vantage RS. Dat is Aston’s kleinste met een twaalfcilinder. Die is gisteren gepresenteerd bij de opening van het eigen ontwerpcentrum in de thuisbasis Gaydon.
Het studiemodel heeft een 6,0-liter V12 aan boord met een vermogen van 600 pk en een maximaal koppel van 690 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat in vier seconden en vanuit stilstand naar 160 km/u gebeurt in 8,5 seconden.
Aston Martin-directeur Ulrich Bez belooft dat als er voldoende animo is, er zeker een beperkte serie wordt gebouwd. “Die auto heeft dan een prijskaartje die het exclusieve karakter van deze auto weerspiegelt.” Dat wordt dus sparen, want het moet gek lopen als dit het laatste is wat we over deze auto horen.
Bij de concept car is er alles aan gedaan om het gewicht laag te houden. In totaal legt hij 1.600 kilo op de schaal. Net als bij de DBS zijn de motorkap en achterklep van koolstofvezel. Verder is op de achterklep een uitklapbare spoiler gezet en heeft de auto keramische remschijven.