Al sinds de komst van de nieuwe Focus gaan er geruchten dat er ook weer een RS aankomt. Die verhalen worden steeds duidelijker.

Ford hult zich er over in stilzwijgen, maar de aanwijzingen worden steeds concreter. Nu zegt weer een bron op internet uit de mond van een Ford-medewerker te hebben gehoord dat de  nieuwe RS er werkelijk komt. En snel ook.
De nieuwe Ford Focus RS wordt gebaseerd op de ST. Zijn vijfcilinder wordt opgevoerd naar 280 pk en is gekoppeld aan een zesversnellingsbak. De auto krijgt voorwielaandrijving en een uitgebreid elektronisch systeem om zijn enorme kracht op een fatsoenlijke manier op het wegdek over te brengen.
De RS wordt aangekleed met een uitgebreide bodykit en indrukwekkende wielen. Het interieur wordt verfraaid met kuipstoelen en andere sportieve accessoires. Volgens de Ford-medewerker starten de verkopen van de snelste Focus al in het eerste kwartaal van 2008. De Nederlandse importeur heeft nog geen informatie over de nieuwe Focus RS en doet het internetnieuws af als ‘pure speculatie’.
Van de vorige Focus is ook kortstondig een RS geweest. Die is in een gelimiteerd aantal van 4.501 exemplaren gebouwd. Hij levert 215 pk en de totale productie heeft 394 dagen geduurd. In december 2003 is de laatste RS gemaakt.