Alfa Romeo maakt zich op voor de verovering van de Amerikaanse markt. Omdat de dollar laag staat, zijn Europese producten duur aan de overkant. Dat is één van de redenen dat Alfa Romeo overweegt daar een fabriek neer te zetten.

Mercedes-Benz en BMW zijn Europese automerken die met succes fabrieken runnen in de Verenigde Staten. Alfa Romeo wil dat voorbeeld gaan volgen. Binnen afzienbare tijd wil het merk zijn terugkeer maken in de VS en daar onder meer de 159, Brera en Spider op de markt brengen. Omdat de dollar laag staat zijn Europese producten duur in de VS en daarom wordt overwogen om de Alfa’s ter plekke te gaan bouwen. Ook het Franse PSA overweegt een productiefaciliteit in Noord-Amerika.
“Om op de lage termijn succesvol te zijn, moeten we kunnen produceren in de Noord-Amerikaanse regio,” aldus Sergio Marchionne, baas van de Fiat groep in een interview met een vakblad. Hij verwacht de eerste drie à vier jaar na de lancering van Alfa Romeo in de VS verlies te draaien. Uiteindelijk moet de komst van Alfa Romeo naar de VS er mede voor zorgen dat Alfa in 2010 300.000 auto’s produceert.