Hummer wil twintig procent van de productie gaan exporteren. Daarom wordt de Japanse markt aangeboord. Daarnaast wil het merk zich een groener imago aanmeten.

Hummer heeft drie studenten losgelaten op de ontwerpafdeling om zich te storten op HX concept car die over enige tijd debuteert op de autoshow in Detroit. David Rojas, Min Young Kang en Robert Jablonski zijn alledrie vers afgestudeerd van de College for Creative Studies in Motor City. General Motors heeft ze in dienst genomen.
Eén van hun ontwerpen wordt de concept car voor de komende beurs. Het is een voorbode van een kleiner model dat de concurrentie aangaat met onder meer de Jeep Wrangler. Het nieuwe model krijgt in elk geval uitneembare dakpanelen.
Het Hummer studiemodel is geschikt om te rijden op bio-ethanol. Daarmee wil Hummer aangeven dat het imago in de toekomst groener wordt. In 2010 moeten alle modellen kunnen rijden op bio-ethanol of biodiesel.
Komende lente wordt Hummer geïntroduceerd op de Japanse markt. Op termijn moet twintig procent van de productie worden geëxporteerd. Nu is dat veertien procent. Na de VS en China is Japan de grootste automarkt ter wereld.