Het duurt nog even voordat we de Skoda Superb in het echt kunnen zien. Het merk heeft nu echter al de eerste officiële afbeelding vrijgegeven.

De Superb groeit in alle dimensies. Maar het belangrijkste nieuws vinden we aan de achterkant van de auto. De Skoda is namelijk geen sedan meer, maar een hatchback. Onder de vijfde deur gaat uiteraard weer een zee aan bagageruimte schuil.
Het benzinegamma bestaat vooral uit TSI’s. Als basismotor wordt dat waarschijnlijk de 1,4-liter versie met 140 pk. De duurdere aggregaten hebben een cilinderinhoud van 1,8-liter en vermogens van respectievelijk 160 en 200 pk. Naar verluidt zit er ook een dikke versie met de 3,6-liter V6 van de (weer) uitgestelde Volkswagen Passat R36 in de pijplijn. Die super-Superb zou goed zijn voor 300 pk.
Op dieselgebied schakelt Skoda net als Volkswagen en Audi over op commonrail-techniek. Het gamma start met viercilinders en wordt afgerond met een V6 TDI, gekoppeld aan een zesbak of een optionele DSG-transmissie.
Ondanks dat Skoda de auto op alle fronten flink opwaardeert, zullen de prijzen maar licht stijgen. Dat is wel nodig ook, want het merk wil jaarlijks tenminste 60.000 Superbs aan de man brengen. Dat is maar liefst drie keer zo veel als de 20.000 die de eerste generatie jaarlijks ‘deed’.
We moeten nog even wachten tot de nieuwe Superb ook daadwerkelijk in de showrooms staat. Skoda onthult de auto op de Autosalon van Genève in maart en pas in het najaar verschijnt-ie in de prijslijsten. In 2009 komt ook een Combi-versie van de Superb op de markt.