Renault gaat ongeveer 25 procent van de aandelen kopen in het Russische AvtoVaz. Dat is de producent van Lada. De Russen gaan gebruikmaken van Franse techniek en ook de fabriek wordt flink gemoderniseerd.

Renault heeft de strijd gewonnen om een aandelenpakket van ongeveer 25 procent in het Russische AvtoVaz. Dat heeft het staatsbedrijf Rosoboronexport, waaronder AvtoVaz valt, bekendgemaakt. Naast Renault waren ook General Motors, Fiat en het Canadese Magna in de strijd voor het aandeel. De prijs die Renault betaalt voor de Russische aanwinst, is niet bekendgemaakt. In februari van het volgende jaar wordt de transactie bekrachtigd.
AvtoVaz is de producent van Lada. Dat merk kan nu gebruikmaken van Franse techniek. Renault gaat onder andere motoren leveren. De Russen gaan op eigen houtje verder met het ontwikkelen van nieuwe modellen. De fabriek in Togliatti aan de Wolga wordt voor zo’n 900 miljoen dollar gemoderniseerd. Daarmee groeit de capaciteit van 900.000 tot 1,5 miljoen auto’s. Renault-baas Ghosn sluit niet uit dat er ook Renaults en Nissans gaan worden gemaakt.
In Togliatti worden naast Lada’s voor de Russische markt ook nog Schiguli’s gebouwd. De modellen van Lada worden ook nog in Oekraïne, Kazachstan, Egypte, Ecuador en Uruguay gebouwd.