Subaru heeft de onthulling van de Subaru Forester voor het einde van de maand op de planning staan. De eerste foto staat al op internet.

Subaru heeft de compleet nieuwe Forester klaarstaan. Nog voor het einde van het jaar wordt de auto aan het publiek gepresenteerd. Zoals gebruikelijk moet Nederland dan nog een tijdje wachten voordat het nieuwe model hier op de kades staat.
De nieuwe Forester is er weer eentje in de beste Subaru-traditie. Dat wil zeggen dat het uiterlijk niet meteen de tongen zal losmaken, maar dat alle aandacht is uitgegaan naar de techniek. De nieuwe Forester krijgt een geblazen en een ongeblazen boxermotor, net als zijn voorganger. In 2008 komt Subaru ook eindelijk met de boxer dieselmotor. Die krijgt al eerste een plekje in de Legacy, maar deze Forester zal daarmee op termijn zeker volgen.
De foto die rondgaat op internet laat een exemplaar zien dat is bedoeld voor de Japanse markt. Hij is 4,56 meter lang, 1,79 meter breed en 1,68 meter hoog. Voor de Europese markt kan dat licht afwijken. Onze huidige Forester is 4,48 meter lang, 1,74 meter breed en 1,59 meter hoog. De nieuweling dijt dus flink uit.