Het is een gerucht dat op gezette tijden de kop opsteekt, maar nu is het officieel ontkend: Ferrari komt niet met een SUV.

In een Duits interview meldt Ferrari-directeur Felisa dat er zeker geen SUV van zijn merk komt. Onlangs heeft ook Lamborghini-directeur Winkelmann gezegd dat zijn merk geen SUV overweegt. De geruchten over een dergelijk model bij Ferrari en Lamborghini zwelden aan door het succes van de Porsche Cayenne. Felisa vindt een SUV eerder wat voor Maserati. Dat merk heeft met het Kubang studiemodel in 2003 al eerder een proefballonnetje in die richting opgelaten.
Ferrari heeft wel geëxperimenteerd met een vierwielaandrijvingsysteem voor de F430. Dat plan is afgeschoten omdat die techniek tachtig extra kilo’s met zich meebrengt. “Op een droog wegdek kunnen we de prestaties van een vierwielaandrijver ook met achterwielaandrijving gewoon halen,” zegt Felisa.
De terugkeer van de Ferrari Dino is eveneens een regelmatig terugkerende roddel. Dat heeft Ferrari al eens middels een persbericht ontkend. Ook in het interview vertelt Felisa dat er absoluut geen zescilinder Ferrari komt. “Dat wordt veel te veel geassocieerd met een basismodel.”