Knallend ging donderdagavond de Miljonair Fair in het Amsterdamse RAI-complex van start met de traditionele VIP-night. Knallend vanwege de vele flessen champagne die soldaat werden gemaakt en het vuurwerk tijdens de officiële opening door Joan Collins. Het auto-gehalte van ‘de beurs voor de allerrijksten’ is wat minder spectaculair maar evengoed troffen we tussen drommen bekende Nederlanders zowaar nog een autonieuwtje aan: de Backdraft Classic Roadster.

De Backdraft is een in Zuid-Afrika gebouwde replica van de AC Cobra die vanaf nu voor Europa wordt geïmporteerd door de Nederlander Yge Pars. “Voor 87.000 euro krijg je de basisversie met 4,8-liter V8, die overigens ook geschikt is voor gebruik van bio-ethanol,” legt de enthousiaste ondernemer uit. Het moet nostalgisch genieten zijn met die Backdraft want de cijfers liegen er niet om: 430 pk, 620 Nm en dat voor 1020 kilo. De roadster, met een kek retro interieur, is overigens ook te bestellen met een 5,7-litermotor.
Importeur Hessing trok van alle auto-standhouders de meeste aandacht tijdens de VIP-night van de Miljonair Fair. De ruimte naast de rode loper voor de ingang van de RAI was aangekleed met spectaculaire vierwielers van de Utrechtse firma, maar ook ín het complex was Hessing prominent aanwezig met een grote stand in de Holland Hal met de open Rolls Royce Drophead Coupe, de Bentley Continental GT Speed en natuurlijk de Bugatti Veyron. Jammer alleen dat de Drophead vooral dicht bleef. “Je wil niet weten wat er op zo’n avond allemaal verdwijnt uit zo’n auto…” zei een Hessing-medewerker op de stand. Ze zijn nog niet allemaal binnen blijkbaar, die bezoekers van de miljoenenbeurs.
Met een Veyron van 1,8 miljoen en een Rolls Royce Drophead Coupe van bijna 7 ton lijkt Porsche plots een heel betaalbaar merk geworden. De gitzwarte Porsche 911 Turbo Cabriolet die de Miljonair Fair opfleurde, staat al voor 210.000 euro in de garage. Een schijntje voor een beetje miljonair.
De Miljonair Fair loopt nog tot en met maandag.