Lexus introduceerde eerder dit jaar de LS 600h. Die hybride limousine verkoopt een stuk beter dan verwacht.

Lexus heeft sinds juli van dit jaar de hybride LS 600h in het programma. Die valt in de klasse van limousines als de Mercedes S-klasse, Audi A8 en BMW 7-serie. De nieuwe Lexus blijkt een doorslaand succes. Voordat de auto in de verkoop ging, waren al 1.650 orders getekend. De voor het gehele jaar ingecalculeerde tweeduizend stuks hebben dus met gemak een baasje gevonden. Sterker nog: tot en met oktober van dit jaar zijn wereldwijd 6.093 stuks van de Lexus LS 600h verkocht. In Nederland is de LS 600h te koop vanaf 136.600 euro.
Lexus claimt dat de combinatie van een V8 en elektromotoren de zelfde prestaties levert als een twaalfcilinder maar met een lager verbruik. Als gemiddelde dorst voor de 2.270 kilo zware limo geeft de fabrikant 9,3 liter per 100 km op.
De nieuwe generatie LS is de eerste auto in de limo-klasse met milieuvriendelijke techniek aan boord die voor het grote publiek te koop is. Van de BMW 7-serie bestaan ook exemplaren die lopen op waterstof. Die worden ingezet voor praktijktests maar blijven altijd eigendom van de fabrikant.