De maand november haalde een ongekend hoge score van 38.046 auto’s. Dat is voor deze herstmaand ongekend hoog. Met bijna 495.000 auto’s en nog een maand te gaan lijkt de grens van een half miljoen voor het eerst in vijf jaar weer overschreden te worden.

De aangekondigde belastingwijzigingen lijkt veel kopers er toe te bewegen toch nog dit jaar hun slag te slaan. Schone auto’s zullen volgend jaar iets goedkoper worden, maar kopers van relatief vervuilende auto’s moeten volgend jaar flink bloeden.
November was de maand van Volkswagen en Ford. Volkswagen wist  met ruim 4.100 auto’s het meest te verkopen, Ford deed goede zaken met de Focus en wist daardoor bij de modellen de eerste plaats te pakken. Schijnbaar gaat de Focus in de uitverkoop, nu het nieuwe model in januari aanstaande is. Opel lijkt op alle fronten af te haken. Bij de merken lijkt het verschil met Volkswagen te groot om nog in één maand goed te maken. De Opel Corsa die aanvankelijk goed mee kon komen met de Peugeot 207 lijkt ook daar wat weg te zakken. Peugeot had een moeilijke verkoopmaand, blijkbaar zitten veel mensen te wachten op de nieuwe 308. Goede zaken werden er gedaan bij Fiat, Suzuki, Chevrolet en Dacia. Zeker het Romeense merk deed zeer goede zaken, er werden vier keer meer auto’s verkocht dan de maand ervoor. Over het hele jaar gerekend zijn er al ruim 1.800 auto’s op kenteken gezet, grotendeels het gevolg van de gewilde ruimtevariant Logan MCV.