Opel brengt Nederland vlak voor het ‘heerlijk avondje’ een prettig Sinterklaascadeau: de Astra OPC Nürburgring Edition. Opel doet zichzelf deze auto cadeau om de successen op de Nordschleife te vieren.

De speciale Astra OPC heeft de bekende 2,0-liter turbomotor onder de kap, goed voor 240 pk. De acceleratie naar 100 kilometer per uur kost de Opel 6,4 seconden, de topsnelheid ligt op 244 kilometer per uur.
De Nürburgring Edition trekt de aandacht met z’n uiterlijkheden: zo is de auto het enige OPC-model dat in de kleur wit leverbaar is. De buitenspiegels en B-stijl hebben een koolstofvezellook. De sier- en dorpelstrips zijn van echt koolstofvezel. Op talrijke plekken aan de binnen- en buitenkant van de Nürburgring Edition is het logo van het befaamde circuit terug te vinden.
Er komen 835 exemplaren van de auto op de markt, een getal dat verwijst naar de tijd van 8:35:94 minuten die de gewone Astra OPC op de beruchte Nordschleife neerzette. Begin 2008 komen tien exemplaren naar Nederland voor een prijs van ‘ongeveer 40.000 euro’, aldus de Nederlandse importeur.