BMW heeft besloten de SUV-variant van de Mini bij Magna in Oostenrijk te laten bouwen. Per jaar moeten 40.000 stuks van dit model worden gebouwd.

De Mini SUV, die intern bij BMW Colorado wordt genoemd, wordt vanaf de herfst van 2010 geproduceerd bij het Oostenrijkse Magna. Dat weet de Frankfurter Allgemeine Zeitung te melden. Per jaar worden 40.000 stuks begroot. Magna bouwt voor BMW al de X3.
De beslissing van BMW is opnieuw een bittere pil voor autobouwer Karmann uit het Duitse Osnabrück. Dat bedrijf was ook in de race voor de opdracht van BMW. In oktober werd al bekend dat bij Karmann 1.770 banen verdwijnen. Omdat het maar niet lukt om een nieuwe opdracht in de wacht te slepen, komen ook de overgebleven 2.500 banen op de tocht. Op het moment klopt Karmann op de poort bij Kia om het merk warm te maken voor serieproductie van de Cee’d cabriolet. 
Bij Karmann worden de Audi A4 cabriolet gebouwd en de Mercedes-Benz CLK. Die modellen lopen beide op hun einde. Dan is er nog de Chrysler Crossfire. Ook die wordt gebouwd in Osnabrück. Ooit was het de bedoeling daarvan 20.000 stuks per jaar te bouwen. Dit jaar worden echter slechts 3.500 stuks gemaakt. Volgend jaar komt voortijdig een einde aan de loopbaan van de Crossfire.