Autolakkenfabrikant DuPont houdt kleurentrends nauwkeurig in de gaten. Dit jaar is zilvergrijs voor het eerst in zeven jaar niet de populairste kleur voor auto’s.

Zeven jaar lang was zilvergrijs de meest populaire kleur voor auto’s. In 2007 is dat wit en parelmoer. In Europa blijft zwart het meest gekozen – 25 procent van de auto’s wordt in die tint afgeleverd. In elk segment, behalve bij MPV’s is het de meest gekozen kleur. Daar komt het pas op de derde plaats Zilver staat in Europa nog altijd op de tweede plaats. In 2007 is daarvoor een groei van één procent genoteerd. Verder noteert DuPont een voorkeur voor heldere basiskleuren zoals blauw en rood.
Wit en parelmoer is over de hele wereld voor het eerst de meest gekozen kleur. Dat komt omdat deze kleur in Noord-Amerika opstootte naar de eerst plaats. Het eindigt bijna gelijk met zilver en zwart, maar komt toch als winnaar uit de bus. Negentien procent van de auto’s wordt daar afgeleverd in het wit. Ook in Japan staat – net als vorig - die kleur bovenaan. Daar kiest 24 procent van de kopers die kleur. Ook Mexicanen kiezen het liefste wit.
In Brazilië, China, en Zuid-Korea is zilvergrijs de meest populaire kleur. Overigens is het in alle landen telkens een spannende race tussen wit, zilver en zwart.