Schoon en zuinig rijden. Er wordt veel over gezegd en geschreven. Maar hoe zit het nou echt? Wat is hype, wat is waar? Met welke auto ontziet u het milieu? Welke ontwikkelingen staan ons nog te wachten?

Groenopweg.nl is dé eerste onafhankelijke website over alternatieve brandstoffen, ‘nieuwe’ technologieën en technische innovaties om auto’s zuiniger en schoner te maken.
Wat is de zuinigste auto van ons land? Waarom betaal je bijna 2 euro voor een liter biobrandstof? Waar kan ik eigenlijk aardgas tanken? Wat is de ‘groenste’ cabrio? En wanneer gaan we nu eindelijk op waterstof rijden? De laatste jaren wordt het publiek van alle kanten politiek gemotiveerd om ‘schoner’ en ‘groener’ te gaan rijden. Maar weinigen weten wat dat ‘schoner’ en ‘groener’ nu precies inhoudt, welke praktische keuzes er mogelijk zijn en wat die keuzes voor het milieu inhouden. Het antwoord op deze vragen vindt u vanaf nu op Groenopweg.nl
Naast nieuws over de laatste ontwikkelingen in de auto-industrie legt de site op een heldere manier uit welke alternatieve brandstoffen er zijn, hoe ze worden geproduceerd en wat voor effect ze hebben op het milieu. Bezoekers kunnen zich verdiepen in onderwerpen als ‘hybrides’, ‘bio-ethanol’, ‘biodiesel’, ‘aardgas’ en ‘waterstof’. Via een uitgebreide database, met alle nieuwe auto’s die op dit moment in de showroom te koop staan, kunnen zuinige en schone auto worden gezocht en vergeleken. Naast de ‘gewone’ criteria als prijs, brandstof en grootte van de auto, kan gezocht worden op energielabels en CO2-uitstoot. Handig als je van je werkgever een auto mag leasen met maximaal een C label. Gebruikers-reviews, een tankstation-locator (voor alternatieve brandstoffen), video’s met tests, besparingstips, uitleg over wetgeving, energielabels en bijtelling maken de site compleet.
Groenopweg.nl schuwt de discussie niet. Een uitgebreid team van experts blogt op de site over de auto en het milieu in de breedste zin, waaronder medewerkers van de Bovag, de stichting Natuur en Milieu en een grote natuurbeschermingsorganisatie.