Karmann onderhandelt met Kia over de bouw van de Cee’d cabriolet. Bij de Duitse carrosseriebouwer is het de laatste tijd verontrustend stil en de Kia cabrio is een mooie mogelijkheid om banen veilig te stellen.

Kia toonde in het voorjaar als studiemodel de Cee’d cabriolet. Sindsdien wordt veel gespeculeerd over de mogelijke productie van het model. Kia onderhandelt op het moment met carrosseriebouwer Karmann over de productie van de open auto. Karmann was al verantwoordelijk voor het ontwerp van de stoffen kap van het studiemodel.
Volgens Kia is er nog geen besluit genomen of de auto werkelijk het productiestadium haalt. Als het gebeurt wordt hij zeker niet in de Cee’d-fabriek in Slowakije gebouwd. Dan is Karmann in Osnabrück een van de opties. Voor Karmann is de komst van de Cee’d cabriolet een welkome klus, want op het moment is het rustig bij het bedrijf.
Kia heeft nog grote plannen met de Cee’d. Op termijn moet de Eco_Cee’d verschijnen; een auto die volgens het zelf de concept werkt als de BlueMotions van Volkswagen. Ook staat een XR-versie op het plan. Dat is een snel model dat het moet opnemen tegen de GTI’s, ST’s en OPC’s van deze wereld.