Dacia brengt volgend jaar in Europa en Noord-Afrika de vijfdeurs Sandero op de markt. Daarvoor wordt niet uitgeweken naar andere productieplekken. Hij wordt gewoon in Roemenië gebouwd.

De Dacia Sandero komt gewoon uit Roemenië. Dat weet persbureau Reuters te melden. Eerder werd gedacht dat die auto in Brazilië of Zuid-Afrika werd gebouwd. Daar rolt de auto als Renault Sandero van de band.
In Brazilië start de verkoop van het nieuwe model in december. Argentinië volgt in februari 2008. In dat jaar start ook de productie van de Sandero met het Dacia-logo op de grille in het Roemeense Pitesti. Daar wordt nu al de Logan MCV geproduceerd. De vierdeurs Logan wordt in Marokko gebouwd. Het is simpel de Sandero er op de Dacia-productielijn bij te zetten, want hij is goeddeels gebaseerd op de Logan.
In 2009 start de productie van de Renault Sandero in Zuid-Afrika. Die wordt daar voor dat continent geproduceerd. Waarschijnlijk wordt de productie van het model daarna nog op andere plekken ondergebracht.