Lamborghini-directeur Stephan Winkelmann onthulde laatst dat er definitief geen SUV komt van het merk. Nu helpt Audi-directeur Stadler ons helemaal uit de droom: er komt geen derde model van het merk.

Speculaties over een nieuw model van Lamborghini zijn er genoeg. Natuurlijk waren er de geruchten over de SUV. Die zou immers mooi passen in de stamboom van het merk. In jaren ’80 was Lamborghini met de LM002 de eerste met een super-SUV. Dat idee is onlangs officieel door Lambo-directeur Stephan Winkelmann om zeep geholpen.
Dan waren er nog de geruchten over de Lagartijo – een 2+2 in de geest van de Espada uit de jaren ’70, dat idee is niet verder gekomen dan de tekentafel. En toen twee jaar geleden de Miura concept werd gepresenteerd was het huis helemaal te klein: er werd meteen gesproken over een wedergeboorte van het beroemdste model van Lamborghini. Maar die hoop werd al kort na de presentatie van het showmodel in de grond geboord.
“Er komt geen derde model van Lamborghini,” vertelt Audi-directeur Rupert Stadler nu tegen de Duitse autopers. “Met de Gallardo en de Murciélago moet de productie de komende jaren groeien tot drieduizend stuks.” In 2007 worden naar verwachting 1.800 Gallardo’s verkocht en zeshonderd Murciélago’s. Met alleen de bestaande modellen moet de Italiaanse Audi-dochter de productie de komende jaren twintig procent laten groeien.