Volvo-tuner Heico toont op de beurs in Essen een verfraaide V70. Ook heeft het Duitse bedrijf daar wat te vieren.

Op de Essen Motor Show viert Volvo tuner Heico dat het bedrijf door de Duitse Volvo-importeur is erkend als officiële leverancier. Dat betekent dat alle 350 artikelen uit de catalogus via de Duitse dealers te koop zijn. Ook garantie en montage kan door hun worden afgehandeld. Voor de Nederlandse Volvo-dealers is het nog niet zo ver, maar bij onze importeur wordt te kennen gegeven dat de relatie tussen fabrikant en tuner ‘steeds beter’ wordt. Voor de toekomst is dus nog niets uitgesloten.
Als nieuwtje voor de beurs zet Heico de HS7 neer. Die is gebaseerd op de V70 T6. Hij heeft elektronisch geregelde vierwielaandrijving met Instant Traction. Alle kracht wordt middels de zestraps Geartronic versnellingsbak overgebracht op het wegdek. De zescilinder motor meet 3,0-liter en heeft een vermogen van 330 pk; standaard is dat 285 pk. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 6,2 seconden en de topsnelheid is afgeregeld op 250 km/u.
Aan het uiterlijk zijn onder meer de grille en de voorspoiler aangepakt. De luchtinlaten zijn groter gemaakt en het koelingsysteem is verbeterd. Vanaf de katalysator is de uitlaat vervangen door een roestvrijstalen exemplaar en de pedalen, voetsteunen en deurgrepen aan de binnenzijde hebben een aluminium afwerking. Op de instaplijsten is een Heico-logo aangebracht dat blauw oplicht bij het in- en uitstappen.