2012: CO2-uitstoot Audi 20 % lager

Audi gaat concrete maatregelen nemen om de CO2-uitsoot van het gamma terug te dringen. De doelstelling is een 20 procent lagere CO2-uitstoot in 2012.

Het Duitse merk benadrukt dat de ingrepen geen invloed hebben op het sportieve karakter van de auto’s. Om toch de doelstelling te behalen, maakt Audi gebruik van doorontwikkelde TDI-technologie, hybride-aandrijflijnen, rijhulpassistentie en alternatieve brandstoffen.
Het ultra low emission systeem reduceert de uitstoot van stikstofoxide met 90 procent. Hiervoor wordt het middel AdBlue gebruikt, een biologisch afbreekbaar additief. Dit wordt in een minimale dosering vóór de DeNOx-katalysator ingespoten.
Audi werkt bovendien aan een geavanceerder start-stop systeem en een systeem dat de energie die vrijkomt bij afremmen en uitrollen opslaat. Voor de middellange termijn werkt het merk aan een A5 2.0 T-CNG, een A5 die loopt op aardgas. Op hybridegebied is er allereerst de Q7 Hybrid, maar ook de techniek van de Metroconcept Quattro kunnen we in toekomstige Audi’s verwachten.

Tip de redactie